Çevresinde denizler bulunmasaydı Türkiye’nin iklimi nasıl olurdu

Çevresinde denizler bulunmasaydı Türkiye’nin iklimi nasıl olurdu
Çevresinde denizler bulunmasaydı Türkiye’nin iklimi nasıl olurdu bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Ülkemiz üç tarafı denizler ile çevrili bir yarımadadır. Ülkemizin denizler ile çevrili olmasının iklim tipi üzerinde büyük bir etkisi bulunmaktadır. Deniz etkisi, doğrudan nem ve sıcaklığa etki etmektedir. Bu doğrultuda yağış bakımından büyük önem ifade etmektedir.

Ülkemizin çevresinin denizler ile çevrili olması sayesinde mevsimler arası geçişler nem dolayısıyla daha yumuşak olmaktadır. Kıyı bölgeler genel olarak daha sıcak, ılımlı ve yağışlı iklimlere sahiptirler. Bu açıdan nem fazla, sıcaklık farkı ise daha azdır.

Denizler ile çevrili bir coğrafyada yaşamıyor olsaydık, ülkemiz bozkır coğrafyası deniz etkisinden mahrum kalacak, çöl iklimlerine benzer bir iklim tipine sahip olacaktık. Bu doğrultuda ülkemiz ılıman bir iklime sahiptir.

2
0
2
0
2
2
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.