Çevreyi temiz tutmak denilince aklınıza neler geliyor

Çevreyi temiz tutmak denilince aklınıza neler geliyor
Çevreyi temiz tutmak denilince aklınıza neler geliyor bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Çevre, en genel anlamıyla insanların ve diğer canlıların içinde yaşadığı ortam şeklinde tanımlanabilir. Evimiz, çalışma ortamımız, sokağımız, mahallemiz çevre kavramı içine girer. Bunun yanı sıra yaşadığımız şehir, ülke, bölge hatta tüm dünyayı çevre kavramının içine dâhil edebiliriz.

Çevrenin kirletilmesi, dinimize göre kul hakkı yemektir ve günahtır. Örneğin çöplerini yola atan; ormanları, akarsuları, piknik alanlarını ve denizleri kirleten kişi, başkalarının hakkını yemiş olur. Aynı şekilde fabrikasındaki zararlı gazların havaya karışmasına sebep olan, iş yerinin etrafını atık maddelerle kirleten kişi, diğer insanlara karşı haksızlık yapmış ve kul hakkı yemiş olur. Kul hakkı ise dinimize göre Allah’ın (c.c.) asla affetmeyeceği büyük bir günahtır.

13
7
207
5
5
1
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.