Churchill’in Hıçkırığı nedir

Churchill’in Hıçkırığı nedir
Churchill’in Hıçkırığı nedir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Dünya hiç bu kadar karışmamıştı. 2014 yılının tarihte ayrı bir yeri vardır. Bu zamanda Dünya ülkeleri hiç bu kadar karışmamış ve savaş hiç bu kadar kaçınılmaz olmamıştır. Irak ve Suriye’de yaşanan savaşları Ortadoğu’nun yakın tarihi hakkında akademik bilgiler vererek başladı. Daha önce bu bölgelerin Osmanlı Devleti tarafından yönetildiği ve İstanbul’dan idare edildiğini açıkladı. Taaa ki, 1. Dünya Savaşına kadar. 1. Dünya savaşından sonra bu bölgelerdeki sınırların cetvel ile çizildiğini dile getirerek Tarih literatüründe yer alan Churchill’in Hıçkırığı rivayetinden bahsetti. Peki bu Churchill’in Hıçkırığı nedir? Churchill’in Hıçkırığı hakkında kısaca bilgi...

Churchill’in Hıçkırığı nedir

Churchill’in Hıçkırığı tarih literatürüne girmiş bir rivayettir. Rivayette göre; Ürdün ile Suudi Arabistan arasındaki sınırın Amman’a yönelen bir girinti oluşturan zikzaklı kısmı, mükellef bir yemek sonrası bu işle ilgilenen İngiliz devlet adamı Winston Churchill’in bir hıçkırığının sonucu oluşmuştur. Churchill, haritayı çizerken hıçkırmış, zikzak bu şekilde oluşmuş ve harita o haliyle belirlenmiştir. Literatüre “Churchill’in hıçkırığı” diye geçen olayın gerçeklik payı halen tartışılmaktadır.

1
0
1
0
1
1
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.