Çiftçinin (zahirenin) ambarı sabanın ucundadır

Çiftçinin (zahirenin) ambarı sabanın ucundadır
Zahirenin (çiftçinin) ambarı sabanın ucundadır atasözünün anlamı, iyi sonuç almak isteyen, işine dört elle sarılmalıdır.

İnsanın eline ancak kazandığı şey geçer. İyi sonuç almak isteyen kimse çok çalışmalı, işine dört elle sarılmalıdır. Nitekim toprak, iyi sürülürse bol ürün verir. Bir işe emek harcamadan sonuç almak mümkün değildir. İyi ve yüz güldüren bir sonu ulaşmak istiyorsak işimize dört elle sarılmalıyız. Nitekim toprak, iyi sürülürse bol ürün verir.

Hangi iş olursa olsun, olumlu sonuç açısından mutlaka yeterli bir emeği, özenli bir çalışmayı gerekli kılar. Örneğin bir çiftçinin bol ürün alabilmesi için toprağını en iyi şekilde sürmesi, işlemesi ve çok çaba harcaması gerekir.
* zahire : Çiftçi.
* ambar : Genellikle tahıl saklanan yer.

1
3
0
1
1
2
5
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.