Çinko hangi tür katı sınıfına girer

Çinko hangi tür katı sınıfına girer
Çinko hangi tür katı sınıfına girer, bu tür katılara farklı örnekleri yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Katılar tanecikli özelliklerine göre sınıflara ayrılmaktadır. Çinko da bir katı olarak düzenli bir yapıda bulunabilir. Çinko kristal yapılı katılar sınıfına girmektedir. Kristal yapılı katılar tanecikli yapıları itibariyle çok dayanıklıdır. Kristal yapılı olmaları elektron dizilimleriyle ilgili olarak meydana gelmektedir. Amorf olarak bulunurlar.

Tuz, şeker, elmas, altın gibi maddeler amorf yapıda bulunan maddelerdir. Kristal yapıda bulunmaktadırlar. Katıları bir arada tutan kuvvetlerin katıların sınıflandırılmasında etkilidir. Katıları bir arada tutan kuvvetler, iyonik kuvvetler, kovalent kuvvetler, metalik kuvvetler, moleküler kuvvetler olarak meydana gelmektedir. Maddelerin kristal yapıda ve amorf yapıda olması bu kuvvetlere bağlıdır.

2
4
101
3
1
1
10
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.