Çisenti nedir, ne demek

Çisenti nedir, ne demek
Çisenti ne demek, çisenti kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir konu ile ilgili detaylı bilgilere yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Soru : Çisenti ne demek, çisenti kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir

Ödev cevabı kısaca : Çisenti ya da çiseleme, çok küçük su damlaları halindeki bir yağış türü. Çoğunlukla 0,2-0,5 mm çapında olan damlacıklar hava akımları nedeniyle bazen uçuyor gibi görünür. Büyük damlalar yağmur damlası, daha küçük olanlar ise genellikle bulut veya sis damlacıklarıdır.

Çisenti TDK anlamı nedir

1. isim Yavaş ve ince ince yağan yağmur; ahmakıslatan, çise. "Puslu bir çisentinin parlattığı yolda ağır ağır yürürneye başladı aşağı doğru." - Vedat Türkali

2. isim, mecaz Toza benzer biçimde ince ince yağan şey. "Yıldızların ışık çisentisi altında yalıya geldim." - Yusuf Ziya Ortaç

19
19
19
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.