Cisimler öteleme, titreşim ve dönme hareketleri

Cisimler öteleme, titreşim ve dönme hareketleri
Cisimler öteleme, titreşim ve dönme hareketlerini birlikte yapabilir mi bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Sorunun cevabı, hangi cisimlerin sorulduğuna göre değişir. Öteleme, yani dağılma hareketine bakalım. Odanın bir köşesinde parfüm sıkarsak, bunu odanın diğer ucundan da duyabiliriz. Bu öteleme olayıdır. Gazlar ve sıvılar, tanecikleri arasındaki boşluklar sayesinde öteleme hareketi yapabilirler ancak katılar yapamazlar. Titreşim hareketi: Tüm cisimlerin tanecikleri titreşim hareketi yapabilirler. Dönme hareketi: Bu hareket de ötelemeye benzerdir. Sıvı ve gazlarda, tanecikleri arasındaki boşluklardan dolayı dönme hareketi görülür.

Maddeler doğada katı, sıvı, gaz ve plazma olmak üzere dört halde bulunurlar. Bütün fiziksel hallerinde maddeler tanecikli yapıdan oluşurlar. Tanecikler, sıcaklıklarıyla bir iç enerjiye sahiplerdir. Bu enerjileri ile tanecikler; öteleme, titreşim ve dönme hareketi yaparlar. Maddeler, taneciklerinin yapabildikleri hareketleri yapabilirler. Yani bunlardan anlıyoruz ki; tüm maddeler öteleme, titreşim ve dönme hareketi yapabilirler.

153
118
57
57
101
57
176
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.