Cismin havada ve sıvı içine daldırıldığında dinamometre ile ölçülen ağırlığının farklı olmasının sebebi nedir

Cismin havada ve sıvı içine daldırıldığında dinamometre ile ölçülen ağırlığının farklı olmasının sebebi nedir
Cismin havada ve sıvı içine daldırıldığında dinamometre ile ölçülen ağırlığının farklı olmasının sebebi nedir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Cisimler kendi özkütleleri ve sıvının özkütlesine bağlı olarak yüzebilir, askıda kalabilir ya da batabilir. Cisimlere uygulanan sıvı kaldırma kuvveti sıvının özkütlesine bağlıdır. Sıvı içindeki serbest cisimlere ağırlık kuvveti ile kaldırma kuvveti etki eder. Bu iki kuvvet düşey doğrultuda ve zıt yönlü kuvvetlerdir. Cisimlerin sıvı içinde batmaları veya yüzmeleri yani sıvıdaki durumları bu iki kuvvetin büyüklüğüne bağlıdır.

Kaldırma kuvvetinin, yeri değişen sıvının ağırlığı kadar olduğunu biliyoruz. Bu yüzden cismin suya batan hacmi arttıkça, dinamometrenin gösterdiği ağırlık değeri azalır.

15
204
14
15
14
14
153
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.