Cismin sürtünme kuvvetinin büyüklüğünü, temas ettiği yüzeyin cinsi nasıl etkiler

Cismin sürtünme kuvvetinin büyüklüğünü, temas ettiği yüzeyin cinsi nasıl etkiler
Cismin sürtünme kuvvetinin büyüklüğünü, temas ettiği yüzeyin cinsi nasıl etkiler konu ile ilgili detaylı bilgilere yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Soru : Cismin sürtünme kuvvetinin büyüklüğünü, temas ettiği yüzeyin
cinsi nasıl etkiler? Araştırarak tartışınız

Ödev cevabı kısaca : Cismin sürtünme kuvvetinin büyüklüğünü, temas ettiği yüzeyin cinsi etkiler. Sürtünme kuvveti, cismin bir yüzey üzerinde kaymasını veya hareketini engelleyen bir kuvvettir. Sürtünme kuvveti, temas yüzeyinin pürüzlülüğüne, malzemesine ve temas kuvvetine bağlıdır. Pürüzlü bir yüzeyde, sürtünme kuvveti genellikle daha büyük olacaktır çünkü pürüzlere takılma ve çarpmalar sürtünmeyi artırır. Ayrıca, temas yüzeyinin malzemesi de sürtünme kuvvetini etkiler; örneğin, metal bir yüzey genellikle daha düşük sürtünme katsayısına sahiptir ve kayma üzerinde daha az direnç oluşturur.

1
0
1
0
2
1
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.