Çizgili kaslar nedir

Çizgili kaslar nedir
Çizgili kaslar nedir, çizgili kas nerede bulunur, isteğimize bağlı olarak çalışan, iskelet kasları olarak bilinen kas çeşidine ne ad verilir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz .

İnsan vücudu destek ve hareket sistemi sayesinde ayakta durur ve hareket eder. İnsan vücudunda kas ve sinir sistemleri doku ve organların oluşmasında belirleyici olmaktadır. Kaslar da organların çalışmasını sağlar. Kasılır ve gevşer. Çizgili kas, düz kas ve kalp kası kas çeşitleridir.

İsteğimize bağlı olarak çalışan iskelet kasları olarak bilinen kas çeşidine çizgili kaslar denmektedir. Çizgili kaslar, istemli olarak çalışan kaslardır.

Soru : İsteğimize bağlı olarak çalışan, iskelet kasları olarak bilinen kas çeşidine ne ad verilir?

Cevap : Çizgili kaslar

Çizgili kaslar, isteğimizle çalışır. Vücudumuzdaki kemiklere bağlıdırlar. Bu nedenle iskelet kası olarak da bilinirler. Hızlı kasılırlar ve çabuk yorulurlar. Bu kaslarımızı spor yaparak güçlendirebiliriz.

1823
2919
2170
729
547
545
4517
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.