Çocuk hakları kavramından ne anlıyorsunuz, sizce bu kavram neden ortaya çıkmış olabilir

Çocuk hakları kavramından ne anlıyorsunuz, sizce bu kavram neden ortaya çıkmış olabilir
Çocuk hakları kavramından ne anlıyorsunuz, düşüncelerinizi arkadaşlarınızla paylaşınız. Çocuk hakları sözü size ne anlatıyor bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Çocuk hakları, kanunen veya ahlaki olarak dünya üzerindeki tüm çocukların doğuştan sahip olduğu; eğitim, sağlık, yaşama, barınma; fiziksel, psikolojik veya cinsel sömürüye karşı korunma gibi hakların çıkarılması.

Çocuk hakları; dünya üzerindeki tüm çocukları din, dil, ırk, renk, cinsiyet ayrımı yapılmaksızın sahip olduğu haklardır. Bu haklar, tüm çocukların sağlıklı ve mutlu bireyler olarak yetişebilmesi için önemlidir.

Çocuk hakları, insan hakları kavramının içinde ele alınması gerekiyor bir konudur. Günümüzde daha büyük kapsamlı ve zor durumlara, daha büyük kapsamlı ve zor bir yere yerleştirilmiştir. Uluslararası Af Örgütü 'nün belirttiğine göre; azgın ve gelişmekte olan pornografi , şiddet , yasa dışılık gibi olumsuz etkenlerin dahilinde, çocuk hakları ihlalleri daha büyük boyutlarda bulunmuştur.

Çocukların erişkinleri farklı fiziksel, fizyolojik, davranış ve psikolojik özellikler, sürekli büyüme ve gelişme gösterdiği bilincinin yerleşmesi, genel sağlık sorunu olan düşüncesi, Cenevre Çocuk Hakları Bildirisi ile şekillenmiştir. 20 Kasım 1989 tarihinde Birleşmiş Milletler tarafından kabul edilmiş ve 193 ülke tarafından onaylanmış olan Birleşmiş Milletler Çocuk Haklarına Dair Sözleşmedir.

Çocuk hakları, çocukların sahip olduğu haklar anlamına gelmektedir. Çocuk haklarının uygulanması ve korunması çocukların korunması anlamına gelmektedir. Çocuk hakları evrenseldir. Dünya çocuklarının her türlü şiddet ve istismardan kurtulması ve korunması için gereklidir.

Çocuk hakları kavramı, çocukların şiddet, istismar, işçilik, sömürme, kölelik gibi durumlardan korunması ve adaletin sağlanması için gereklidir. Bu nedenle korunması gerekir.

778
550
300
60
130
89
222
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.