Çocuk yaşta çalışmak zorunda kalan bir tanıdığınızın hayatından örnekler alarak hikâye yazınız

Çocuk yaşta çalışmak zorunda kalan bir tanıdığınızın hayatından örnekler alarak hikâye yazınız
Çocuk yaşta çalışmak zorunda kalan bir tanıdığınızın hayatından örnekler alarak hikâye yazınız, yazınızı zenginleştirmek için atasözü, deyim ve özdeyişlerden yararlanınız, uygun anlat konu ile ilgili detaylı bilgilere yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Soru : Çocuk yaşta çalışmak zorunda kalan bir tanıdığınızın hayatından örnekler alarak hikâye yazınız. Yazınızı zenginleştirmek için atasözü, deyim ve özdeyişlerden yararlanınız. Uygun anlatım biçimlerini (betimleme, öyküleme vb.) kullanınız. Yazınıza başlık koymayı unutmayınız.

Küçük Ayşe'nin Büyük Hayali

Ayşe, yaşadığı küçük köyde çocuk yaşta çalışmak zorunda kalan bir kızdı. On yaşında olmasına rağmen pamuk tarlalarında ailesine destek oluyordu. Günler, pamuk toplamanın ağırlığı altında geçiyordu ve Ayşe'nin gözleri çocukluk hayallerini yitirmiş bir şekilde parlıyordu.

Bir gün, köylerine gelen bir yabancı, Ayşe'nin yaşlı gözlerinin içindeki umutsuzluğu fark etti. Ona bir defter ve kalem uzattı. "Hayallerini kağıda dök," dedi. "Belki de kelimeler, sana özgü bir dünyanın anahtarını açar."

Ayşe, tarlalarda geçen zorlu günlerin ardından akşamları defterine kelimeleri dokumaya başladı. İlk başta sadece bir kaç kelimeydi, ama zamanla öyküler filizlenmeye başladı. İçindeki hikayeler, pamuk tarlalarını aşarak uçsuz bucaksız diyarlara taşıdı Ayşe'yi.

Yıllar geçtikçe, Ayşe'nin yazdığı öykülerin gücü fark edildi. Bir yayınevi, onun eserlerini basmak istediğini duyduğunda, küçük kızın hayali gerçek olmaya başladı. Ayşe, köyünden ayrılıp büyük şehirde bir yazar olarak parladı.

Küçük Ayşe'nin hikayesi, çocuk yaşta çalışmanın zorluğuna rağmen hayallerini yitirmeyen bir kızın gücünü ve kelimelerle dokunan bir dünyanın yaratıcı gücünü anlatıyor.

696
193
267
78
117
48
532
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.