Çocuklar hangi haklarını kullanmakta güçlük çekiyorlar

Çocuklar hangi haklarını kullanmakta güçlük çekiyorlar
Çocuklar hangi haklarını kullanmakta güçlük çekiyorlar bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Sağlık, eğitim beslenme haklarını kullanmakta güçlük çekiyorlar. Çünkü bazen yoksul ülkelerde bu koşullar çocuklar için çok kötü olabilmektedir. Her yetişkin bireyin nasıl sahip olduğu haklar varsa çocuklar da pek çok hakka sahiptir.

Örnek verecek olursak, Özgürce düşündüğünü söyleme ve ifade etme hakkını kullanmakta çocuklar güçlük çekiyorlar. Sen çocuksun daha denip dinlenmiyor ve önemsenmiyorlar. Eğlenme, oyun oynama olan başlıca hakları, bazen ailelerin fazlaca ders baskısı yüzünden engelleniyor. Ve yaşı gereği oyunlar da oynaması gereken çocuk daha küçükken sorunlar yaşamaya başlıyor. Çocuk yetişeceği ortamı, aileyi kendi seçemez. Eğer doğduğu aile çocuğun gelişmesi ve yetişmesi konusunda hakkını kötüye kullanıyor, şiddet uyguluyor veya haklarını engelliyorsa çocuğun uygun ortamda kendi yararına koşullarda yetişme hakkı engellenmiş oluyor.

Ülkemizde pek çok çocuk çalıştırılıyor, çocuğu işte değil okulda çalışması gereken yaşta işçi olarak çalıştıranlar yani hem aile hem işveren çocuğun okuma hakkını elinden almış oluyor. Başka bir ülkeden veya bölgeden gelen sınıf arkadaşlarımıza bazen dalgacı veya baskıcı tavırlar sergileniyor ve onların dil, din, ırk özgürlüğü hakları engelleniyor. Ve en önemlisi çocuğun korunma hakkına sahip olmasıdır. Bizi her türlü şiddet ve tacizden korumak büyüklerin görevidir. Bizim bu hakkımızı kendi kendimize korumamız çok zordur.

1435
1541
553
107
90
364
455
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.