Çocuklar melektir sözü ile ne kastedilmektedir

Çocuklar melektir sözü ile ne kastedilmektedir
Çocuklar melektir sözü ile ne kastedilmektedir, yorumlayınız.

İslam dininde her çocuk doğuştan günahsız olarak dünyaya gelir ve ergenlik çağına kadar günah işlemekten muaftır. Ergenlik çağına girdikten sonra dinen sorumlu olmaya başlar. Yani aklıyla doğruyu ve yanlışı ayırt etmeye başlamış olur. İşte bu yüzden çocuklar ergenlik yaşına kadar günahsız oldukları için melek sayılmışlardır.

Melekler, nurdan yaratılmış, erkeklik ev dişilik özellikleri bulunmayan, çok hızlı hareket edebilen, Allah’ın kendilerine verdikleri emir ve görevleri yerine getiren ve günahsız varlıklardır.

Küçük çocuklarda henüz akil baliğ olmadıkları için günah işleyebilmeleri gibi bir durum söz konusu değildir ve günahsız olmalarıyla adeta meleklere benzerler.

1
3
3
2
3
4
7
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
1 Yorum