Çocukların eğitilip yetiştirilmesinde anne ve babaya düşen görevleri araştırınız

Çocukların eğitilip yetiştirilmesinde anne ve babaya düşen görevleri araştırınız
Çocukların eğitilip yetiştirilmesinde anne ve babaya düşen görevleri araştırınız konu ile ilgili detaylı bilgilere yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Soru : Çocukların eğitilip yetiştirilmesinde anne ve babaya düşen görevleri araştırınız

Ödev cevabı kısaca : Anne ve baba, çocukların eğitimi ve yetiştirilmesinde önemli rol oynar. Sevgi ve ilgi göstermek, temel değerleri öğretmek, sorumluluk alma alışkanlığı kazandırmak, eğitim ve öğrenmeye teşvik etmek, sosyal becerilerin gelişimini desteklemek, dinî ve ahlakî eğitim vermek, güvenlik ve sağlığı korumak, olumlu bir model olmak, etkili iletişim kurmak, sınırlar belirlemek gibi görevler, ebeveynlerin çocuklarına sağlıklı bir şekilde rehberlik etmelerini sağlar. Bu sayede çocuklar, güvenli, mutlu ve bilinçli bireyler olarak yetişirler.

1
0
1
0
1
1
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.