Çocuklarınıza ikramda bulununuz ve onların terbiyelerini güzel yapınız hadisten ilke ve değerler çıkarıp yazınız

Çocuklarınıza ikramda bulununuz ve onların terbiyelerini güzel yapınız hadisten ilke ve değerler çıkarıp yazınız
Çocuklarınıza ikramda bulununuz ve onların terbiyelerini güzel yapınız hadisten ilke ve değerler çıkarıp yazınız konu ile ilgili detaylı bilgilere yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Soru : Sevgili Peygamberimiz (s.a.v.), çocuklara sevgi ve şefkatle davranılmasını ve onların en güzel şekilde yetiştirilmesini istemiştir. O, bununla ilgili olarak bir hadisinde şöyle buyurmuştur: “Çocuklarınıza ikramda bulununuz ve onların terbiyelerini güzel yapınız.” İbn-i Mâce, Edeb, 3.
Yukarıdaki hadisten ilke ve değerler çıkarıp arkadaşlarınızla paylaşınız.

Ödev cevabı kısaca : Peygamberimiz (s.a.v.)'in hadisinden çıkan temel ilke ve değerler şunlardır: sevgi ve şefkat, terbiye ve eğitim, ikram, güzel yetiştirme. Bu değerler, çocukların sağlıklı bir şekilde büyümelerine ve topluma olumlu katkılarda bulunmalarına yardımcı olur. Aileler, çocuklarını sevgiyle büyütmeli, iyi bir terbiye ve eğitim sağlamalı, özel ilgi göstermeli ve güzel bir şekilde yetiştirmelidirler. Bu, çocukların sağlıklı gelişimlerine katkı sağlar.

Yukarıdaki hadisten çıkarılan temel ilke ve değerler şunlardır:

  • Sevgi ve Şefkat: Çocuklara sevgi ve şefkatle davranma önemlidir.
  • Terbiye ve Eğitim: Çocukların iyi bir terbiye ve eğitim alması gereklidir.
  • İkram: Çocuklara özel ilgi gösterilmesi ve onların değer verilmesi gereklidir.
  • Güzel Yetiştirme: Çocukların güzel bir şekilde yetiştirilmesi, onların toplumlarına olumlu katkıda bulunmalarına yardımcı olur.

Bu değerler, çocukların sağlıklı bir şekilde büyümelerine ve toplumlarına olumlu katkılarda bulunmalarına yardımcı olur. Ebeveynler ve aileler, bu değerlere dikkat ederek çocuklarını en iyi şekilde yetiştirmeye çalışmalıdır.

150
2
151
0
10
10
503
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.