Çok gürültülü ortamlarda çalışanların birbiriyle yüksek sesle konuştuklarını fark edeceksiniz, bunun sebebi nedir

Çok gürültülü ortamlarda çalışanların birbiriyle yüksek sesle konuştuklarını fark edeceksiniz, bunun sebebi nedir
Çok gürültülü ortamlarda çalışanların konuşmalarına dikkat edin, birbiriyle yüksek sesle konuştuklarını fark edeceksiniz, bunun sebebi nedir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Çok gürültülü ortamlarda çalışanların konuşmalarına dikkat edin. Birbirleriyle yüksek sesle konuştuklarını fark edeceksiniz. Bunun sebebi nedir? İnsan, duyuları ile etrafında olup biteni algılama özelliğine sahiptir. Bu durum ile ilgili olarak gürültülü ortamlarda çalışan kişiler, bu gürültüye uzun süreler boyunca maruz kalan kişilerdir. Bu sebeple ortamdaki gürültüye alışmış, etrafındaki insanlar ile yüksek seste konuşmak durumunda kaldıklarından hayatlarında da bu şekilde konuşmaya devam edeceklerdir. Bu durum insanın işi doğrultusunda alışkanlıklarının değişmesi olarak yorumlanabilir.

  • Gürültülü ortam sesimizin diğer kişiye ulaşmasını engeller.
  • Bu yüzden yüksek sesle konuşuruz.
  • Yüksek ses ile ses şiddetini arttırmış oluruz.
  • Yüksek ses gürültülü oramı aşarak diğer kişiye ulaşır.

1020
80
1020
73
44
44
217
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.