Çok kelimesinin eş ve zıt anlamlısı nedir

Çok kelimesinin eş ve zıt anlamlısı nedir
Çok kelimesinin eş ve zıt anlamlısı nedir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Çok kelimesinin zıt-karşıt anlamı, anlamlısı: Az, Biraz, Cüzi, Yegâne, Yekta, Kıt
Çok
kelimesinin eş anlamı, yakın anlamı, anlamdaşı: Aşırı, Fazla, Fena, Geniş, Hayli, İyi, Kötü, Mebzul, Öte, Pek, Sonsuz, Yığınla, Yoğun

Çok kelimesi Türkçemizde oldukça yaygın bir şekilde kullanılmaktadır. Cümle içerisinde sıfat görevi gören çok kelimesi bir nesnenin birden fazla olduğuna bir eşyanın veya bir şeyin çokluğundan bahsetmektedir. Bunun yanın sıra çok kelimesinin bir de zıt anlamı vardır. Çok kelimesinin zıt anlamlısı olan kelimede az kelimesidir.

Az kelimesi cümle içerisindeki manası da bir nesnenin veya bir eşyanın sayıca az olduğunu ifade etmektedir. Şöyle ifade edecek olursak az kelimesi herhangi bir şey in miktar olarak yetersiz olduğunu ifade eder. Az kelimesini olumlu veya olumsuz ayıramayız. Çünkü bir şey in çok olması her zaman iyi bir şey değildir. Bir şeyin az oluşu da onun kötü olduğu anlamına gelmez.

1
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.