Çözünebilen kayaçlarda yağmur ve sel sularının eritmeler ile kayaçlar üzerinde oluşturduğu küçük çaplı oluk veya yarıntılardır

Çözünebilen kayaçlarda yağmur ve sel sularının eritmeler ile kayaçlar üzerinde oluşturduğu küçük çaplı oluk veya yarıntılardır
Çözünebilen kayaçlarda yağmur ve sel sularının eritmeler ile kayaçlar üzerinde oluşturduğu küçük çaplı oluk veya yarıntılardır konu ile ilgili detaylı bilgilere yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Soru : Çözünebilen kayaçlarda yağmur ve sel sularının eritmeler ile kayaçlar üzerinde oluşturduğu küçük çaplı oluk veya yarıntılardır

Ödev cevabı kısaca : Söz konusu olan bu oluk veya yarıntılar, "sel yatağı" veya "akarsu yatağı" olarak adlandırılır. Çözünebilen kayaçlarda yağmur ve sel sularının etkisiyle oluşan bu oluklar veya yarıntılar, kayaçlar üzerinde erozyon sürecinin bir sonucu olarak gelişir. Suyun akışı, kayaçları aşındırarak bu olukları oluşturur.

Bu oluklar yağmur sularının veya sel sularının yüzeyde akışını kolaylaştırır ve bu suların biriktikleri yerlerdir. Bu tür oluklar, sel sularının taşıdığı toprak ve malzemelerin biriktiği yerler olabilir ve bu nedenle bu oluklar erozyon sürecinin bir parçası olarak önemli rol oynarlar. Akarsuların yatağı üzerinde oluşan bu tür yarıntılar, suyun taşınan malzemeleri ve erozyon sürecinin izlerini taşıyan belirgin izler oluşturabilir.

1
0
1
0
1
1
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.