Cumhuriyetin ilk yıllarında yeni bir partinin kurulmasına neden ihtiyaç duyulmuş olabilir

Cumhuriyetin ilk yıllarında yeni bir partinin kurulmasına neden ihtiyaç duyulmuş olabilir
Cumhuriyetin ilk yıllarında yeni bir partinin kurulmasına neden ihtiyaç duyulmuşolabilir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Çünkü tek partili bir yönetim sisteminin ileri de ülkenin başına açabileceği birçok sorun bulunmaktadır. Her zaman farklı düşüncelere ve farklı görüşlere ihtiyaç duyulmuştur. Bu farklı fikirlerin dile getirilmesinin en demokratik olanı ise muhalefet partilerinin oluşumuyla gerçekleşmesi olacaktır.

Böylece ülke idaresinde bulunan hükümetin yaptığı bazı yanlış uygulamalar ve aldığı kararlar sorgulanacak ve gerekirse yönetim başka kişilerin ellerine bırakılabilecektir. Tüm bu nedenlerle Mustafa Kemal Atatürk’ün emir vermesi üzerine CHP dışında, Serbest Cumhuriyet Fırkası ve Terakkiperver Cumhuriyet Fırkası’nın kurulması kararı alınmıştır.

Mustafa Kemal'in isteği üzerine, Serbest Cumhuriyet Fırkası ve Terakkiperver Cumhuriyet Fırkası kurulmuştur.

Yeni bir partinin kurulmasına neden ihtiyaç duyulduğunu sıralayalım.

  • Demokrasi kavramının tam anlamı ile işlenmesini sağlamak ve demokratik ortamın sağlanması.
  • Demokrasinin içerisinde bulunan "çoğulculuk" kuralını gerçeklemek.
  • Devletin denetlenebilmesi ve kontrol altında bulundurulması.
  • Halkın seçme ve seçilme hakkını elde etmesi.

2
8
0
1
1
0
4
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.