Cüz, Cüz Okumak, Amme Cüzü

Cüz, Cüz Okumak, Amme Cüzü
Cüz, Cüz Okumak, Amme Cüzü ifadelerini daha önce duydunuz mu? Bu ifadeler ne anlama gelmektedir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Kur’an-ı Kerim, Mekke ve Medine dönemi olmak üzere Peygamber a.s.’ın nübüvvet dönemi olan 23 senede peyderpey nazil olmuştur. Bu vetirede Kur’an-ı Kerim ayetlerinin inme sebepleri de vardır. Kur’an-ı Kerim, Peygamber a.s. tarafından düzenlenmiş yani tasnif edilmiştir.

Kur’an-ı Kerim, 600 sayfadır. Her 20 sayfası bir cüzdür. Bu nedenle Kur’an-ı Kerim 30 cüzden oluşmaktadır. Amme cüzü olarak bilinen cüz, Kur’an-ı Kerim’in son cüzüdür. Bu cüzdü namaz sureleri de bulunur. Bu cüz kısa surelerin yer aldığı cüz olarak da bilinmektedir.

Cüz, Kur’an-ı Kerim’den yirmi sayfalık parça anlamına gelir. Cüz okumak, bu 20 sayfalık parçayı okuyup bitirmek anlamına gelir. Amme cüzü de Kur’an-ı Kerim’in son cüzü olarak bilinmektedir.

72
104
281
102
48
72
516
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.