D harfi ile başlayan çiçek isimleri

D harfi ile başlayan çiçek isimleri
 Gece Editörü
D harfi ile başlayan çiçek isimleri nelerdir, baş harfi D olan çiçekler hangileridir, D ile başlayan çiçekler hakkında kısa bilgiler vereceğiz.

D ile başlayan çiçek isimlerinin listesini aşağıdan görebilirsiniz, ayrıca D harfi ile başlayan çiçekler hakkında kısa bilgileri yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

D harfi ile başlayan çiçek isimleri

  • Damat mendili
  • Daylily
  • Defne
  • Deve tabanı
  • Difenbahya çiçeği
  • Dua çiçeği
  • Düğün çiçeği

D harfi ile başlayan çiçekler hakkında kısa bilgiler

Damat mendili çiçeği Afrika kökenli bir bitkidir. Afrika'nın güney bölgesinde keşfedilmiş cordifolia olarak bilinen bir çiçek türüdür. Yapraklarının pamuksu olmasından dolayı damat mendili çiçeği denmiştir.

Bir daylily, Asphodelaceae ailesinin bir üyesi olan Hemerocallidoideae ailesinin bir üyesi olan Hemerocallis cinsindeki çiçekli bir bitkidir. Ortak isme rağmen, aslında bir zambak değildir. Bahçe meraklıları ve profesyonel bahçecilikçiler, çekici çiçekleri için uzun zamandır daylily türleri yetiştirdi.

Defne, defnegiller familyasının Laurus cinsini oluşturan herdem yeşil ağaç veya ağaççık görünümündeki bitki türlerinin ortak adı. Üç türü bilinmektedir. 

Deve tabanı, İsviçre Peynir bitkisi olarak da bilinen Monstera deliciosa, Güney Meksika'nın tropik ormanlarına özgü, Panama'nın güneyinde yer alan çiçekli bir bitki türüdür. Birçok tropik bölgeye tanıtıldı ve Hawaii, Seyşeller, Yükseliş Adası ve Toplum Adaları'nda hafif istilacı bir tür haline geldi.

Dua çiçeği, Calathea, Marantaceae familyasına ait bir bitki cinsidir. Bu cinste birkaç düzine tür vardır. Tropikal Amerika'da yerli olan türlerin çoğu, dekoratif yaprakları ve bazı türlerde renkli çiçek salkımları nedeniyle saksı bitkileri olarak popülerdir. Genellikle kalatheas veya dua bitkileri olarak adlandırılır. 

Düğün çiçeği, düğün çiçeğigiller (Ranunculaceae) familyasından Ranunculus cinsini oluşturan yaklaşık 400 kadar türü bulunan otsu bitki türlerinin ortak adı. Genellikle Mart, Nisan ve Mayıs aylarında çiçeklenen düğün çiçekleri yaz boyunca geniş koloniler oluşturarak alanı işgal eder.

3
3
1
2
2
2
3
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.