D harfi ile başlayan eşyalar

D harfi ile başlayan eşyalar
D harfiyle başlayan eşyalar, baş harfi D olan eşyalar nesneler listesi D ile başlayan eşya isimleri hangileridir, D ile başlayan eşyalar nelerdir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Eşyalar, günlük hayatımızı devam etmemiz için önemli araç-gereçlerdir. Peki D harfiyle başlayan eşyalar hangileridir? İşte D harfi ile başlayan eşyalar ile o eşya (nesne) hakkında bilgiler.

D Harfiyle başlayan eşya isimleri

  • Daktilo
  • Dalgıç tüpü
  • Dama tahtası
  • Dantel
  • Darbuka
  • Davul
  • Dergi
  • Dikiş makinesi
  • Diş fırçası
  • Diş macunu
  • Divit
  • Dizlik
  • Dolap
  • Dolma kalem
  • Döşek
  • Dresuar
  • Duş perdesi
  • Duvak
  • Duvar saati
  • Düdük
  • Düdüklü tencere
  • Dümbelek
  • Dümen
  • Dürbün

Baş harfi D olan eşyalar hakkında kısa bilgi

Daktilo: Yazı makinesi, Daktilo, bir klavye aracılığıyla harekete getirilen harfleri mürekkepli bir sistem yardımıyla kağıda basarak yazı yazan makine. 1829'da ABD'de William Austin Burt tarafından ilk kez patenti almıştır.
Dama tahtası: Üzerinde dama oynanan tahta

Damper: Bir şasinin üzerine takılmış, inip kalkan kasası olan, kendinden hareketli, yükü boşaltan düzen, Damper, çoğunlukla şantiyelerde dökme malzeme taşımak için tasarlanmış bir araçtır. Damperli kamyonlar damperli kamyonlardan konfigürasyon ile ayırt edilir: bir damper genellikle yükün sürücünün önünde atlaması olan açık bir 4 tekerlekli araçtır, bir damperli kamyonun kabini yükün önünde bulunur.

Darbuka: Toprak veya madenden yapılan, bir yanı açık, vurmalı çalgı, Darbukada düm ve tek olarak adlandırılan iki ses vardır: İlk ses, ritmin temelini sağlar ve aletin ortasına vurularak sağlanır, ikinci ses daha çok süsleme ve doğaçlama için kullanılır. Darbuka aynı zamanda düğün nişan sünnet düğünlerinde kullanılan bir tür vurmalı çalgıdır.

Davul: Büyük ve enlice bir kasnağın iki yanına deri geçirilerek yapılan, tokmak ve değnekle çalınan çalgı, Davul, bilinen en eski vurmalı çalgılardan biridir. Ahşap, maden ya da pişmiş topraktan silindirik bir gövdeye gerilen deriden oluşur. El ya da sopayla çalınır. Biçimi değişse de dünyanın her yerinde ve her toplumda kullanılan bir çalgıdır.

Debimetre: Bir borudan akan gaz veya sıvının hacim ve kütle cinsinden debisini kontrol eden, düzenleyen ve ölçen araç, Akışmetre veya debimetre, gaz, sıvı ve buhar gibi akışkanlığı olan ve bir tesisat üzerinden geçen maddeleri, "birim miktar / birim zaman" cinsinden, mekanik ya da elektronik olarak ölçen cihazdır.

Defter: Genellikle hafif bir kapak içerisinde, yazı yazmak için bir araya tutturulmuş kâğıt yaprakları, Defter, üzerinde yazı veya çizim yapılması amacıyla boş kâğıtların birleştirilmesiyle meydana getirilen bir nesnedir. 1920 yılında kâğıtları birleştirip, kartondan kapak ekleyen J.A. Birchall tarafından icat edilmiştir.

Değirmen: Kahve, buğday, nohut vb. taneleri öğüten araç veya alet, Değirmen, tahılları öğütmeye yarayan araçlardan biridir. El değirmeni, su değirmeni ve yel değirmeni gibi çeșitleri bulunmaktadır. Günümüzde, nerdeyse tamâmen terkedilmesi sonucu köy ve kasabalarda ayakta kalan değirmenler günümüzde turistik bir konuma kavuşmuştur. 

Değnek: Elde taşınacak incelikte düzgün ağaç, sopa, çomak
Delgeç: Mukavva, kâğıt, kayış, maden vb.nde delik açmaya yarayan araç, delecek, zımba, Delgeç veya Perfaratör, kâğıtları dosyalamak için gereken delikleri açan alet. Bir zımbayı andırır. Delgeç, kâğıt belgeleri dosyalarken kullanılan, kâğıtta kullanılan ülkenin standartlarına göre bir, iki veya üç delik açan gereç

Deney tüpü: Çoğunlukla kimyasal deneylerde kullanılan bir ucu kapalı cam boru
Derin dondurucu: Bozulabilecek yiyecekleri niteliklerini bozmadan çok düşük ısılarda dondurarak uzun süre saklamak için kullanılan buzdolabı
Dikiş iğnesi: Dikiş dikmek için özel olarak yapılmış iğne

Dikiş makinesi: Dikiş dikme işlerinde kullanılan, kol veya elektrik gücüyle çalıştırılan alet.
Dinamometre: Kuvvetölçer, Dinamometre, döner bir makinenin çıkış kuvvetini ölçmede kullanılan aygıttır. Dinamometre en çok, bir enerji motorunun ya da bir otomobil motorunun beygir gücünü ölçmede kullanılır. Döner parçaya uygulanan burma kuvveti ile açısal hızın çarpımı, gücü verir.

Direksiyon: Taşıta istenilen yönü vermeye ve taşıtı belirli bir doğrultuda götürmeye yarayan düzenek, Direksiyon, aracın yön değiştirmesini sağlayan bir alettir. Tekerleklerin bağlı olduğu dingiller sayesinde tekerlek lerin aracın döneceği yöne dönmesini sağlar.

Dirgen: Genellikle harmanda sapları yaymaya yarayan demirden, çatallı bir tarım aracı, Harman yaparken ekin saplarını yaymaya, toplamaya veya samanlıkta ot atmaya ve savurmaya yarayan uzun, ağaçtan veya metalden yapılmış çatal biçiminde tarım aracı.

Disk: Disk atmada kullanılan, erkekler için 2, kadınlar için 1 kilogram ağırlığında, genellikle metal bir çember ile çevrelenmiş tahta ağırşak

Disket: Bilgisayardaki işlemlerin kaydedildiği manyetik araç
Diş fırçası: Dişleri temizlemede kullanılan bir fırça türü
Diş macunu: Dişleri temizlemede kullanılan macun

Divit: Hokkadaki mürekkebe batırılarak yazı yazmaya yarayan ve değişik uçları olan bir kalem türü
Dizlik: Korumak amacıyla dize geçirilen şey.
Dolap: Genellikle tahtadan yapılmış, bölme veya çekmelerine eşya konulan kapaklı mobilya

Dolma kalem: İçine mürekkep doldurularak kullanılan yazı kalemi
Dorse: Kara taşıma araçlarındaki kasa
Döşek: Yatak

Dresuar: Evlerin özellikle giriş adı verilen antre kısımlarında kullanılan, düz ayaklı olan ve çoğunlukla çok işlevli bir sehpaya benzeyen bir mobilya türü
Duvak: Gelinin başını, bazen de yüzünü örten dantel veya tülden örtü
Duvar saati: Duvara asılı saat

Dübel: Vidanın daha sağlam yerleşmesi için duvarlarda açılan deliğe önceden çakılan plastik yuva
Düdük: İçinden hava veya buhar geçirildiğinde keskin ses çıkaran ve işaret vermek için kullanılan araç
Düdüklü tencere: Buhar basıncından yararlanarak yemeği çabuk ve sağlıklı olarak pişiren bir tür metal tencere

Dümbelek: Ağzına deri gerilmiş, çanak biçiminde, darbukaya benzer bir tür çalgı
Dümen: Hava ve deniz taşıtlarında, taşıta istenilen yönü vermeye ve belirli bir doğrultuda götürmeye yarayan hareketli parça
Dürbün: Uzaktaki cisimlerin görüntülerini büyütmeye veya yaklaştırmaya yarayan, objektif ve oküler adlı iki mercekten oluşan optik alet

21
34
80
11
10
7
38
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.