Dağınık yansımada yansıma kanunları geçerli midir

Dağınık yansımada yansıma kanunları geçerli midir
Dağınık yansımada yansıma kanunları geçerli midir bu konuda sizlere kısa bilgiler verceğiz.

Hayır, hiçbir ortak özellikleri bulunmadıkları için yansıma kanunları dağınık yansımada geçerli değildir.

Yansıma Kanunları;

  • Gelen ışın ile yansıyan ışın eşittir.
  • Yansıyan ışın, gelen ışın ve yüzey normali aynı düzlemde bulunur.
  • Normalden gelen ışınlar, geldikleri doğrultuya geri dönerek geri yansırlar.
  • Gelme açısı ile yansıma açısının ortasında kalan doğru dik doğrultuya normal denir.

Net olmayan yüzeylerde net olmayarak yani opak, saydam olmayan bir şekilde yapılan yansımaya dağınık yansıma denir. Dağınık yansıma, gelen ışığın yüzeye geldiği açıyla yansıması yerine birçok açıyla yansıması durumudur. İdeal dağınık yansıma yüzeyinde, yüzeyi çevreyen yarım küre içerisinde her doğrultuda eşit aydınlanma şiddeti görülür (Lambert Yansıması).

Soğurma özelliği olmayan yüzeyler, alçı benzeri tozlar, kâğıt gibi lifli yapılar, veya mermer gibi polikristalin yapılar ışığı yüksek bir verimle dağınık bir şekilde yansıtırlar. Sıradan maddelerin çoğu ışığı düzgün ve dağınığık yansımların bir karışımı şeklinde yansıtır.

Maddelerin çoğu dağınık yansıma sonucu gözümüze görünür. Nesnelerin yüzeylerinden yansıyan ışık, bizim fiziksel gözlemlerimizin temel mekanizmasını oluşturur.

325
172
207
4
6
5
255
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.