Daha önce Keşke öyle davranmasaydım dediğiniz olaylar yaşadınız mı

Daha önce Keşke öyle davranmasaydım dediğiniz olaylar yaşadınız mı
Daha önce Keşke öyle davranmasaydım dediğiniz olaylar yaşadınız mı, bu gibi olaylar karşısında kendinizi nasıl hissettiniz bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Evet yaşadım. Bir gün alışveriş yapmak için markete gittim. Marketteki alışverişimi bitirdikten sonra ödeme yapmak için kasaya gittim. Kasaya parayı uzattım fakat kasiyer bana vermesi gerektiğinden daha fazla para verdi. Eve geçtim cebimde fazladan para vardı. Önce sevindim ve bu parayla neler alabilirim diye düşündüm. Daha sonra ise vicdanımın sesini duydum. Bu ses bana parayı iade etmemi ve kasadaki görevliye geri götürmemi söylüyordu. Ben de vicdanımın sesini dinleyip parayı geri götürdüm. Keşke öyle davranmasaydım kasadayken paranın üstünü yanlış verdiğini kasiyere söyleseydim. Ama bir hata yaptım fakat bu hatamı düzelttim. Bir daha asla böyle bir şey yapmayacağım.

Ben daha önceden "Keşke öyle davranmasaydım." dediğim bir olay yaşadım. Olay da şöyleydi:

  • Arkadaşım ile birlikte ders çalışıyorduk. Daha sonra arkadaşımın çözemediği soru konusunda arkadaşıma yardım etmedim çünkü ben de o durumda kendi sorularımı çözüyordum. Daha sonra ise deneme sınavında arkadaşımın yanlış yaptığı sorunun neredeyse aynısı çıktı ve ben arkadaşıma önceki gün yardım etmediğim için arkadaşım o soruyu yanlış yaptı.
  • Ben de sınavdan sonra keşke dün arkadaşıma yardım etseydim dedim.
  • Hepimizin pişman olduğu anlar, bir şeyi keşke daha iyi yapsaydım ya da bunu keşke yapsaydım dediğimiz anlar olacaktır. Bu anların en aza indirilebilmesi için her zaman elimizden gelenin en iyisini yapmalıyız.

184
50
34
16
13
21
201
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.