Dandanakan Savaşı’nın Türk siyasi hayatına etkileri

Dandanakan Savaşı’nın Türk siyasi hayatına etkileri
Dandanakan Savaşı’nın Türk siyasi hayatına etkileri nelerolabilir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Türk siyasi hayatında çok önemli savaşlar yaşanmıştır. Bu savaşlar tarihin akışını değiştiren savaşlar olmuştur. Türklerin İslam’ı kabul etmesinin ardında da savaşların ve fetihlerin amacı değişmiştir. Fetihler adaletin gerçekleşmesi için yapılmıştır. Türkler, İslam sonrası hayatlarında zulümle mücadele halinde olmuşlardır.

Dandanakan Savaşı’nın Türk siyasi hayatına etkileri olumlu olmuştur. Anadolu’ya yerleşmenin ilk adımları olarak gerçekleşen savaşta Türkler kendini ispat etmiştir. Türkler, askeri ve siyasi güçlerini Anadolu toprakları üzerinde hissettirmeye başlamıştır. Böylece bütün toplumlar Türklerin gücünü anlamaya başlamıştır.

Türkler bu savaşın ardından yaşanan diğer önemli savaşlarla birlikte Pasinler, Malazgirt, Miryokefalon savaşlarının gerçekleşmesi Türkler Anadolu’yu yurt edinmiştir.

12
7
3
5
4
8
148
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.