Danıştay nihai karar verirse sorular açıklanır

Danıştay nihai karar verirse sorular açıklanır
Milli Eğitim Bakanı Avcı: - "(YGS soruları) ÖSYM, 'orta vadede bu sınavları elektronik ortamda yapılabilir hale getirmek istiyoruz. Elimizde soru havuzunun birikmesi gerekiyor' diyor. Sorular o nedenle açıklanmıyor"

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, ÖSYM'nin, gelecek yıllarda YGS'nin elektronik ortamda yapılabilecek hale gelmesi için soru havuzuna ihtiyaç duyduğunu ve soruların bu nedenle açıklanmadığını, ancak Danıştay'ın bu konuda açılan davada nihai karar vermesi halinde soruların açıklanacağını belirtti.

TBMM Genel Kurulu, Başkanvekili Sadık Yakut başkanlığında toplandı.

Yakut, yoklamadan sonra, 17 Şubat'taki kapalı oturumun tutanak özetlerinin okunması için kapalı oturuma geçileceğini açıkladı. Genel Kurul'un 17 Şubat'taki kapalı oturumda İç Güvenlik Paketi üzerindeki tartışmalar sırasında kapalı oturum yapılmış ve kavga çıkmıştı.

- Avcı'nın YGS açıklaması

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı da MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural'ın sorusu üzerine, YGS sorularının tamamının açıklanmama nedeni hakkında bilgi verdi.

ÖSYM'nin, "Orta vadede bu sınavları elektronik ortamda yapılabilir hale getirmek istiyoruz. Elimizde soru havuzunun birikmesi gerekiyor" şeklinde gerekçesi olduğunu belirten Avcı, "Sorular o nedenle açıklanmıyor" dedi.

Konuyla ilgili Danıştay'da dava açıldığını anlatan Avcı, mahkemenin ilk kararının soruların açıklanması yönünde olduğunu, nihai kararın da bu şekilde çıkması halinde soruların açıklanacağınısöyledi.

Avcı, bireysel olarak sınava giren her öğrencinin kendi kağıdıyla ilgili itiraz ve kontrol hakkına sahip olduğunu da kaydetti.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.