Dâru’l-Erkam ve Erkam b. Ebi’l-Erkam kısa hayatı

Dâru’l-Erkam ve Erkam b. Ebi’l-Erkam kısa hayatı
Dâru’l-Erkam ve Erkam b. Ebi’l-Erkam (r.a.) hakkında sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Erkam b. Ebi’l Erkam ilk Müslümanlardandır. İslamiyeti kabul ettikten sonra evini Hz. Peygamberin daveti için açmıştır. Burada bir çok kişi İslam dinini kabul etmiştir. Daru’l-Erkam’ın İslam tarihinde önemli bir yeri vardır. Burada en son Müslüman olan kişi peygamberliğin 6. Yılında Hz. Ömer’dir.

Erkam Bin Ebi'l-Erkam -radıyallahu anh- ilk Müslüman olan sahabilerden... Evini Müslümanlara açarak Resûlullah -sallallahu aleyhi ve sellem- Efendimizin emrine veren bir yiğit... İslâm'ın ilk müessesesini kuran, ilk İslâm yurdunu oluşturan bir kahraman...

Erkam Bin Ebi'l-Erkam, Mekke'nin nüfuzlu ve zengin ailelerinden Benî Mahzûm kabilesindendir. İsmi Erkam, künyesi Ebû Abdullah'dır. Babası Abdülmenâf annesi Tümâdır'dır. İslâm'a ilk giren kadın sahabilerdendir. Babası da Müslüman olup Hz Ebû Bekir (r.a.) ile aynı gün vefat ettiği rivayet edilmektedir.

Ne büyük mazhariyet!.. Ne şeref!.. Ne saadet!.. Bu ev kıyamete kadar "Daru'l Erkam" diye anılacak... Nice Müslümanlar çocuklarına Erkam ismi verecek... Bu isimle nice müesseseler kurulacak... Nice hizmetler görülecek... Nice insanlar yeniden hidayet bulacak... İslâm'ın nuru tekrar dünyamızı aydınlatacak... Allah'ım bu hizmetleri yürütecek Daru'l-Erkam şuurunda yiğitler lutfet!.. Her sahada bu şuurda müesseseler ihsan et. İslâm'ı ve Müslümanları aziz et!.. Ey merhametlilerin en merhametlisi Allah'ım!..

946
231
488
209
304
579
1131
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
1 Yorum