Darüşşafaka sınavı ne zaman, hangi şehirlerde yapılacak

Darüşşafaka sınavı ne zaman, hangi şehirlerde yapılacak
Babası veya annesi hayatta olmayan, maddi olanakları yetersiz, başarılı çocuklara parasız ve yatılı eğitim fırsatı tanıyan Darüşşafaka Eğitim Kurumları'nın 2020 yılı sınavı, 28 Haziran Pazar günü saat 11.00’da Türkiye’nin 24 ilinde düzenlenecek.

Sınavda başarılı olup sağlık kurulu kontrolü ve mali durum araştırmasından geçen 120 öğrenci ortaokuldan üniversiteye ücretsiz kolej eğitimi alma hakkı elde edecek.

Türkiye’nin eğitim alanındaki ilk sivil toplum kuruluşu olan Darüşşafaka Cemiyeti, kurulduğu günden bu yana ‘Eğitimde Fırsat Eşitliği' misyonuyla binlerce çocuğun hayatını değiştirmeye devam ediyor. Babası veya annesi hayatta olmayan, maddi olanakları yetersiz, başarılı çocuklara parasız, yatılı ve nitelikli eğitim fırsatı tanıyan Darüşşafaka Eğitim Kurumları'nın 2020 yılı sınavı, 28 Haziran 2020 Pazar günü saat 11.00’da Türkiye’nin 24 ilinde düzenlenecek.

2020 yılında Darüşşafaka Sınavı ne zaman yapılacak?

Kayıt Başlangıç Tarihi: 2 Ocak 2020, Perşembe
Kayıt Bitim Tarihi: 22 Haziran 2020, Pazartesi
Sınav Günü: 28 Haziran 2020, Pazar
Sınav Saati: 11.00*

* Adayların saat 10.00`da sınav yerinde hazır bulunmaları gerekmektedir.

Babası veya annesi hayatta olmayan, maddi olanakları yetersiz, başarılı çocuklara parasız ve yatılı eğitim fırsatı veren Darüşşafaka Eğitim Kurumları, bu yılki giriş sınavını 31 Mayıs’tan 28 Haziran tarihine erteledi. Türkiye’nin 24 ilinde düzenlenecek sınavda başarılı olup, sağlık kurulu kontrolü ve mali durum araştırmasından geçen 120 öğrenci ortaokuldan üniversiteye ücretsiz kolej eğitimi alma hakkı elde edecek.

Darüşşafaka Eğitim Kurumları’nın 2020 yılı giriş sınavı, dünyayla birlikte Türkiye’yi de etkisi altına alan koronavirüs salgını nedeniyle ertelendi. Yıl başında açıklanan takvimde 31 Mayıs’ta yapılacağı duyurulan sınavın yeni tarihi 28 Haziran 2020 olarak açıklandı. Babası veya annesi hayatta olmayan, maddi olanakları yetersiz, başarılı çocuklara parasız, yatılı ve nitelikli eğitim fırsatı tanıyan Darüşşafaka Eğitim Kurumları’nın 2020 yılı sınavı, bu kapsamda 28 Haziran 2020 Pazar günü saat 10.00’da Türkiye’nin 24 ilinde düzenlenecek.

Sınav; Adana, Ağrı, Ankara, Antalya, Balıkesir, Bursa, Denizli, Diyarbakır, Erzurum, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Karabük, Kayseri, Konya, Malatya, Mardin, Mersin, Samsun, Sivas, Şanlıurfa, Tekirdağ, Trabzon ve Van’da gerçekleştirilecek. Sınava Türkiye’nin her ilinden başvuru kabul edilecek. 24 il dışından sınava katılacak öğrenci ve velilerden ulaşım masraflarını karşılayamayacak durumda olanlar, ulaşım bedelini Darüşşafaka’dan talep edebilecek. Tüm sınav merkezlerinde, Milli Eğitim Bakanlığı ve ilgili sağlık birimlerinin yönlendirmeleri doğrultusunda gerekli tüm tedbirler alınacak; sınav düzeni sosyal mesafe kuralına göre tasarlanacak.

BAŞVURULAR 22 HAZİRAN’A KADAR
Sınava katılmak isteyen adayların başvuru evraklarının, Darüşşafaka Ortaokulu’na 22 Haziran Pazartesi gününe kadar elden veya posta yoluyla ulaştırılması gerekiyor. Başvuru için gereken belgeler ise şöyle:
- Adayın okumakta olduğu ilkokul müdürlüğünden alınacak, “ilkokul 4. sınıf öğrencisi olduğunu gösterir imzalı ve mühürlü belge” (Okul karnesi kabul edilmez.)
- Nüfus cüzdanı fotokopisi
- Vukuatlı aile nüfus kaydı örneği (Suret, fotokopi, muhtar belgesi, ölüm tutanağı kabul edilmez.)
- Adayın iki (2) adet yeni çekilmiş vesikalık fotoğrafı
- Başvuru Formu (doldurulmuş)
-Kişisel Verilerin Korunma Kanunu kapsamında aydınlatma metni ve aday öğrenci muvafakatnamesi (imzalanmış olarak)

Detaylı bilgilere buradan ulaşabilirsiniz. Tıklayınız

Darüşşafaka Sınavı'nda çıkan soru örnekleri

Darüşşafaka Sınavı Genel Yetenek Örnek Soruları
Darüşşafaka Sınavı Genel Yetenek Örnek Soru Çözümleri
Darüşşafaka Sınavı Matemetik ve Türkçe Örnek Soruları
Darüşşafaka Sınavı Matematik ve Türkçe Örnek Sorular ve Çözümleri

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.