Dayısının tutumu Mustafa Kemal’de hangi kişilik özelliklerinin gelişimini etkilemiştir

Dayısının tutumu Mustafa Kemal’de hangi kişilik özelliklerinin gelişimini etkilemiştir
Dayısının tutumu Mustafa Kemal’de hangi kişilik özelliklerinin gelişimini etkilemiştir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Mustafa Kemal çiftlik günlerini şöyle aktarmıştı: “Babamın vefatı, bizi ayakta tutan kuvvetli bir desteğin yıkılması gibi bir şey oldu. Adeta kendimi yalnız hissettim. Dayım bize çok iyi davrandı. Acımızı unutturabilmek için gayret gösterdi. Allah razı olsun. Çiftlik hayatına karıştım. Tarla bekçiliği yaptığım da oldu. Makbule ile beraber bakla tarlasının ortasındaki bir kulübede oturduğumuzu ve kargaları kovmakla uğraştığımızı hiç unutmam. Dayım Hüseyin ağa bu işleri, sırf biz meşgul olalım diye buluyordu.” Ali Fuat CEBESOY, Sınıf Arkadaşım Atatürk, s.13. ((Kısaltılmıştır.)

Dayısının tutumu Mustafa Kemal’de hangi kişilik özelliklerinin gelişimini etkilemiştir bu konuda kısa bilgiler vereceğiz.

Hem doğayla iç içe yaşarken doğa sevgisini hem de sorunlara akılcı ve planlı çözümler üretebilme özelliklerinin geliştiğini düşünüyorum. (Kargaların peşinde koşarken geçirdikleri anıları hatırlayın)

Mustafa Kemal, babası vefat ettikten sonra yalnız ve güçsüz hissetmiştir. Mustafa Kemal ve ailesini içinde bulundukları bu kötü durumdan Mustafa Kemal’in dayısı çıkarmıştır. Mustafa Kemal ve ailesi Mustafa Kemal’in dayısının yanında yaşamaya başlamıştır. Bu süreçte Mustafa Kemal’in dayısı Mustafa Kemal ve ailesinin acısını dindirmek için elinden geleni yapmıştır. Ayrıca Mustafa Kemal’e işler vererek meşgul olmasını sağlıyordu. Mustafa Kemal’in dayısının bu tutumunun Mustafa Kemal’in güçlü durmasını sağladığı söylenebilir.

7
2
1
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.