Değerler gençlerin kişilik gelişimini nasıl etkiler

Değerler gençlerin kişilik gelişimini nasıl etkiler
Değerler gençlerin kişilik gelişimini nasıl etkiler bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Gençlerin kişilik gelişimi açısından içinde yaşadıkları aile ve toplumun sahip olduğu değerler belirleyici bir öneme sahiptir. Gelecek nesillerin iyi yetişmesini isteyen toplumların temel değerlerine sahip çıkmaları gerekir. Değerlerin sadece bilgi düzeyinde kalmayıp hayata aktarıldığı toplumlarda gençler sağlam bir karakter ve kişiliğe sahip olarak yetişirler.

Değerler kişinin karakter ve mizac özelliklerinin oluşmasını sağlayarak etkiler. Gençler zamanla yaşadığı toplumun değerlerinin katkısı ile özellikler kazanır. Buda onun karakter ve mizacını oluşturur.

Gençlerin kişilik gelişimi açısından içinde yaşadıkları aile ve toplumun sahip olduğu değerler belirleyici bir öneme sahiptir. Gençler çocukluktan itibaren aile, okul, çevre ve arkadaşlarından gördüğü değerler sayesinde karakter ve mizac özellikleri ortaya çıkar.

150
1445
1170
61
91
140
160
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.