Değerlerin oluşumunda dinin etkisini tartışınız

Değerlerin oluşumunda dinin etkisini tartışınız
Değerlerin oluşumunda dinin etkisini tartışınız konu ile ilgili detaylı bilgilere yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Soru : Değerlerin oluşumunda dinin etkisini tartışınız

Ödev cevabı kısaca : Din, bireylerin ahlaki değerlerini, etik anlayışlarını ve yaşam görüşlerini şekillendirmede önemli bir rol oynar. Din, ahlaki normlar, toplumsal düzen, kişisel gelişim, dayanışma, yaşamın anlamı ve çevre bilinci gibi değerlerin oluşumunda etkili bir faktördür. Ancak, bireyden bireye farklılık gösterir ve toplum içinde çeşitli görüşlere saygı göstermek önemlidir.

Bence din, toplumda benimsenen değerlerin oluşumunda önemli bir yere sahiptir. Çünkü din, bir toplumun kabullerini, alışkanlıklarını, ahlakını ve değerlerini belirlemede önemli bir unsurdur. Bir dinin içerdiği emir, yasak ve ahlaki ilkeler toplumun değer yargılarını belirler. İnsanın yaratılışına ve ihtiyaçlarına göre düzenlenen dinî ilkeler kişinin; akrabayı gözetmek, misafire ikramda bulunmak, söz ve davranışlarında hakkı gözetmek ve ihtiyaç sahiplerinin yardımına koşmak gibi değerlere hayatında yer verir. Din, kişinin düşünce dünyasına ve pratik hayatına da değer katar.

1
0
1
0
1
1
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.