Değirmenden önce insanlar buğdaylarını un hâline getirmek için hangi yöntemleri kullanmışlardır

Değirmenden önce insanlar buğdaylarını un hâline getirmek için hangi yöntemleri kullanmışlardır
Değirmenden önce insanlar buğdaylarını un haline getirmek için hangi yöntemleri kullanmışlardır bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Değirmenler özellikle, buğday hasadı yapılan yerlerde bulunur. Buğday ve mısır gibi tarım ürünlerinin hasadından sonra tanelerin öğütülmesi değirmenlerde gerçekleşmektedir. Değirmenler kullanıldıkları dönemin en gelişmiş teknolojileri olarak un yapımından etkin rol oynamıştır.

Değirmenden önce insanlar buğdaylarını un haline getirmek için daire şeklindeki taşların üst üste konarak bir hayvan tarafından çevrilmesini kullanmışlardır. Eşekler, taşların dönmesini sağlamak için kendi çevrelerinde dönmeye devam etmişler ve tanelerin öğütülmelerini sağlamışlardır.

Buğday günümüzde en çok kullanılan işlenmiş tarım ürünüdür. En çok ekmek yapımında kullanılmaktadır. Sağlıklı bir buğday insan sağlığına da olumlu katkılar yapar.

116
43
248
3
224
5
136
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
1 Yorum