Demir tozları mıknatıs tarafından çekilirken şeker tanecikleri neden çekilmez

Demir tozları mıknatıs tarafından çekilirken şeker tanecikleri neden çekilmez
Demir tozları mıknatıs tarafından çekilirken şeker tanecikleri neden çekilmez, açıklayınız konu ile ilgili detaylı bilgilere yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Soru : Demir tozları mıknatıs tarafından çekilirken şeker tanecikleri neden çekilmez, açıklayınız

Ödev cevabı kısaca : Demir tozları manyetik özelliklere sahipken, şeker tanecikleri manyetik değildir. Bu yüzden mıknatıs sadece demir tozlarını çeker.

Demir tozları, mıknatıs tarafından çekilir çünkü demir, manyetik bir malzemedir ve manyetik alanla etkileşime girer. Ancak şeker tanecikleri, manyetik bir malzeme değildir ve manyetik alanla etkileşime girmezler. Şeker, manyetik alanı çekmez veya etkilemez çünkü içerdiği atomlar veya moleküllerin manyetik özellikleri yoktur. Dolayısıyla, mıknatıs sadece manyetik malzemeleri çekerken, manyetik olmayan maddeleri, örneğin şeker taneciklerini çekmez.

1
0
1
0
3
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.