Demiroğlu Bilim Üniversitesi burs ve indirim oranları nedir

Demiroğlu Bilim Üniversitesi burs ve indirim oranları nedir
Demiroğlu Bilim Üniversitesi burs ve indirim oranları nedir, Demiroğlu Bilim Üniversitesi tercih bursu var mı bu konuda sizlere kısa bilgiker vereceğiz.

Bursların/ indirimlerin kapsamı, çeşitleri ve indirimler

Burslar / indirimler; ÖSYM bursu / indirimi ve not ortalamasına göre başarı indirimi karşılıksız olup, sadece eğitim-öğretim ücreti için uygulanır.

Üniversite tarafından; ÖSYM bursu / indirimi, not ortalamasına göre başarı indirimi adı altında iki çeşit burs / indirim verilir. Bunlardan;

a) ÖSYM bursu / indirimi: ÖSYM tarafından burslu / indirimli programlara yerleştirilen öğrencilere ilgili mevzuat hükümleri gereğince verilen burstur / indirimdir. Bu burs / indirim, öğrenim ücretinin aşağıda belirtilen oranlarda alınmaması şeklinde uygulanır:
1) Burs: Öğrenim ücretinin % 100’ü, 2) % 50 indirim: Öğrenim ücretinin % 50’si, 3) % 25 indirim: Öğrenim ücretinin %25’i.
b) Not ortalamasına göre başarı indirimi: Eğitim-öğretim yılı ağırlıklı not ortalaması esas alınarak sağlanan indirimdir. Üniversitemizin ÖSYM tarafından indirimli kontenjanlarına yerleştirilen öğrencilerin indirimli yerleştiği oranın üzerinde başarı indirimi almayı hak etmeleri halinde, tam ücret üzerinden indirim uygulanır. Bu indirim, ön lisans ve lisans öğrencileri için bir sonraki eğitim öğretim yılı öğrenim ücretinin aşağıdaki tabloda belirtilen oranlarda alınmaması şeklinde uygulanır;

1) ÖSYM indirimi % 50 olanlar

Ağırlıklı not ortalamasıÖSYM İndirimiBaşarı İndirimiÖSYM İndirimi + Başarı İndirimi
3,75 ve üstü50%50%100%
3,65-3,7450%25%75%
3,50-3,6450%10%60%
3,25-3,4950%5%55%

(3) Kardeş öğrencilerin Üniversiteye kayıtlı olması durumunda, toplam olarak normal eğitimöğretim süresini aşmamak kaydıyla bunların her birinin öğrenim ücretinde % 10 indirim yapılır.

Bursun kesilmesi
Burslar/indirimler, hazırlık sınıfında bir yıl ve programın normal öğretim süresi kadar (ders kaydı yapması ve derslere devam etmesi şartıyla) devam eder. Normal öğretim süresi sona eren öğrencilerin, burs/indirim hakkının devam edip etmeyeceğine Üniversite Yönetim kurulu karar verir.

Üniversiteyi 1. sıradan tercih edecek adaylar için tüm bölümlerde geçerli mevcut burs seçeneklerine ek %15 tercih indirimi uygulanacaktır. (Vakıf üniversiteleri içinde İlk 5 tercihin tamamını Üniversiteden yapıp bu tercihlerden birine yerleşen adaylar için yüzde 15 tercih indirimi yapılacaktır.)

Detaylar için tıklayınız

Etiketler :
0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.