Demografi ne demek

Demografi ne demek
Demografi ne demek, TDK'ya göre demografik kelimesinin anlamı nedir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Demografi kelimesi dilimize Fransızca dilinden gelmiş bir sözcüktür. Kelimenin daha eski kökenlerinin Latinceden geldiği söylenmektedir.

TDK'ya göre demografi kelimesi nüfus bilimi anlamına gelmektedir. Kelime ayrıca, bir popülasyonda organizmaların sayılarını ve bu sayıların zamanla değişmelerinin incelenmesi bilimine verilen addır. Nüfus bilgisi de demografinin anlamlarından biridir. Demografi, nüfusun yapısına ilişkin, nüfus yapısı ile alakalı anlamlarını da taşımaktadır.

Demografi kelimesinin anlamı, kelime bir cümle içinde kullanıldığında daha rahat anlaşılabilir. Örneğin; Geçen yıl nüfus bilimi ile uğraşanlar, demografik verilere dayanarak köylerden kentlere göçün sebebini bulmaya çalıştılar. Bu cümledeki demografik veriler kelime grubu nüfus bilgileri anlamına gelmektedir.

TDK'ya göre demografik kelimesinin anlamı nedir

TDK'ya göre demografik kelimesi nüfus bilimsel olarak açıklanmıştır. Demografik, nüfus bilgisi ile ilgili demektir.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.