Demokrasi kavramını daha önce duydunuz mu

Demokrasi kavramını daha önce duydunuz mu
Demokrasi kavramını daha önce duydunuz mu, sizce bu kavram ne anlama gelmektedir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Demokrasi insanların düşüncelerine saygı gösterme demektir. Demokrasi sayesinde insanlar herhangi bir durumda düşüncelerini ve isteklerini özgürce dile getirebilmekteler.

Demokrasi, Yunancada halk anlamına gelen “demos”; güç, iktidar ve yönetim anlamına gelen “kratos” kelimelerinin bir araya gelmesiyle oluşmuştur. Demokrasi, halkın kendi kendini yönetmesi olarak tanımlanır. Demokrasinin olduğu ülkelerde yaşayan insanlar kendilerini yönetecek kişileri kendileri seçerek geleceklerini belirlerler. Demokrasilerde egemenliğin kaynağı millettir. Anayasanın “Egemenlik” başlıklı 6. maddesinde bu durum şu şekilde belirtilmiştir: “Egemenlik, kayıtsız şartsız milletindir.” Halk, egemenliğini seçtiği temsilciler aracılığıyla kullanır. Bireylerin özgür düşünce ve kanaatlerinin bir araya gelmesinden ve kaynaşmasından oluşan millet iradesi, demokrasi için vazgeçilmez bir unsurdur. Bu nedenle millî egemenlik, demokrasinin en temel ilkelerinden biridir.

237
485
801
76
42
4
729
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
1 Yorum