Demokrasi yönetiminin monarşi, oligarşi ve teokrasi gibi yönetim biçimlerinden ne gibi farkları olduğunu düşünüyorsunuz

Demokrasi yönetiminin monarşi, oligarşi ve teokrasi gibi yönetim biçimlerinden ne gibi farkları olduğunu düşünüyorsunuz
Demokrasi yönetiminin monarşi, oligarşi ve teokrasi gibi yönetim biçimlerindenne gibi farkları olduğunu düşünüyorsunuz bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Halkın egemenliği anlamına gelir. bilindiği gibi halkın seçtiği kişilerin iktidara gelerek halkı yönettiği bir sistemdir ve günümüzde çoğu ülkenin yönetim biçimidir. Diğerlerinde ise tek bir kişinin egemenliğine dayalı bir sistem mevcuttur.

Demokrasi Monarşi farkı: Demokrasi, yönetim gücünün insanlardan türetildiği bir hükümet biçimidir. Monarşi, hükümdar denilen bireye tüm siyasi iktidarın verildiği bir hükümet şeklidir. Hükümdar, monarşide devletin başıdır. Demokraside halkın seçtiği kişi cumhurbaşkanı ya da başbakan ülkeyi yönetir fakat egemenlik halkındır.

Demokrasi Oligarşi farkı: Oligarşi, yalnızca az sayıda ayrıcalıklı kişinin iktidarı politik sistemde iktidar ve karar alma aşamalarında ele geçirdiği bir yönetişim sistemidir. Bu az sayıdaki kişi genellikle zengin veya kraliyet ailesi bağlarını temsil eder. Demokrasi aksine genel halk, iktidar için uygun adayları seçme fırsatı bulan bir siyasal sistemdir. Halk, ülkeyi yönetmek için yeterince uygun olmadığını düşündüğü herhangi bir kişiyi seçebilir ve görevden alabilir.

Demokrasi Teokrasi farkı: Teokrasi, dini temelli bir hükümettir. Demokrasi halk tarafından seçilen bir hükümettir. Demokraside halk, istikrarlı bir hükümet kurmak için seçme hakkını saklı tutar ve oy kullanır. Teokraside dini kurallar geçerlidir seçme, oy kullanma hakkı yoktur.

1
1
1
0
2
2
102
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.