Demokrasinin toplumsal yaşam üzerindeki etkisi nelerdir

Demokrasinin toplumsal yaşam üzerindeki etkisi nelerdir
Demokrasinin toplumsal yaşam üzerindeki etkisi nelerdir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Günümüzde artık gelişmiş ülkeler arasında yer alabilmenin formülü güçlü bir demokrasiye sahip olmaktan geçiyor. Zira demokrasinin ilkeleri, hemen her alanda ülkelerin gelişmişlik göstergesi haline gelmiş durumda. Demokrasi kültürünün yerleşik olduğu toplumlar, yaşam standartları ve refah düzeyinin daha yüksek oluşuyla tanınıyor.

Demokrasi, halkın kendi kendini yönetme idaresine sahip olmasıdır. Toplumsal hayatın içinde demokrasi cumhuriyetle beraber uyumlu olarak uygulanan bir rejim olarak yaşanmaktadır. Demokrasinin toplumsal hayat üzerindeki etkileri de bulunmaktadır.

Demokrasinin toplum hayat üzerindeki etkisi, hukukun üstünlüğüne dayalı olarak adaletin, barışın ve güven ortamının sağlanmasıdır. Milli egemenliğe bağlı olarak, halkın içinde farklı görüşlerin özgürce temsil edilmesidir. Halkın refah bir hayat sürmesi bakımından eşitliğin sağlanmasıdır. Böylece demokratik bir toplum düzeninin oluşması sağlanır.

Demokratik toplumlar özgür, refah seviyesi yüksek, insan haklarının, çocuk haklarının ve kadın haklarının dikkat edildiği, savunulduğu ve korunduğu da toplumlardır.

68
2
56
4
3
2
2
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.