Demokratik devletlerde oy verme işlemi gizli yapılırken oyların sayılma işlemi açık yapılır

Demokratik devletlerde oy verme işlemi gizli yapılırken oyların sayılma işlemi açık yapılır
Demokratik devletlerde oy verme işlemi gizli yapılırken oyların sayılma işlemiaçık yapılır, bunun sebebi neler olabilir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Oy kullanımın gizli oy şeklinde yapılması seçmen iradesinin baskı altında olmadığını gösterir. Oyların açık bir şekilde sayılması da sayarken dürüst ve adil olunduğunu gösterir.

Gizli yapılmasının sebebi kişilerin siyasi tercihlerini özgürce yapabilmeleri, beni seçmedi diye kazanan siyasilerin baskılarına maruz kalmalarını önlemektir.

Oyların açık sayılmasının sebebi ise; usulsüz sayımları önlemek, şüpheleri ortadan kaldırmak ve herkesin sayım sonuçlarına olan güveni ve halkın gerçek tercihinin adaletli bir şekilde ortaya çıkmasını sağlamaktır.

56
65
5
10
1
1
7
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.