Dengelenmemiş kuvvetler etkisinde hareket eden cisimler

Dengelenmemiş kuvvetler etkisinde hareket eden cisimler
Dengelenmemiş kuvvetler etkisinde hareket eden cisimlere örnekleri yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Duran bir cismi harekete geçiren, hareket halindeki bir cismi durduran cisimler üzerindeki etkileriyle cisimlerin şeklinin değişmesine neden olan etkiye kuvvet denir. Bir cismin üzerine etki eden kuvvetlerin toplamının sıfır olması dengelenmiş kuvvetler olarak bilinmektedir. Bir cismin üzerine etki eden kuvvetlerin toplamının sıfır olmaması duran bir cismi harekete geçirir ya da hareket halindeki bir cismi durdurur.

Dengelenmemiş kuvvetler nedeniyle bir cisim ya hızlanabilir ya da yavaşlayabilir. Bu nedenle dengelenmemiş kuvvetler cismin üzerinde cismin konumunun aksi bir durum meydana getirir. Yavaşlayan araba, hızlanan tren gibi örnekler dengelenmemiş kuvvetlerle harekete örnektir.

360
168
107
52
106
36
103
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.