Deniz kaplumbağalarının karşılaştıkları sorunlara çözümler bulunuz

Deniz kaplumbağalarının karşılaştıkları sorunlara çözümler bulunuz
Deniz kaplumbağalarının karşılaştıkları sorunlara çözümler bulunuz, bulduğunuz çözümleri aşağıya maddeler hâlinde yazınız bu konuda sizlere kısa iblgiler vereceğiz.

Caretta carettaların denize ulaşıp hayatlarını devam ettirmelerini istiyorsak ışık kirliliğini engellemeliyiz. Restaurantlar, halı saha gibi sosyal tesislerdeki ışık kullanımı ve parlaklığı en aza indirilmelidir. O bölgedeki arabaların farları her zaman kısa olarak kullanılmalıdır. Bölgede kesinlikle havai fişek atılmamalı ve ateş yakılmamalıdır.

Karetta Karetta kaplumbağalarının üreme yerleri Antalya ilimiz içerisinde bulunan Demre kumsalındadır. Bu bölgenin kaplumbağalarının nesillerinin tükenmemesi için koruma altına alınması gerekir. Korumak için şu önlemler alınmalıdır :

Kaplumbağalar üremek için gece karanlığını kullanırlar. Gece karanlığında ürediği için çevreden ışığın sahile vurmaması bölgeye yarın yerde Sosyal tesisler, düğün salonları restoranlar, halı sahalar gibi yerlerin olmaması havai fişek yüksek ses oluşturan sistemlerin olmaması gerekir.

81
528
268
6
3
31
198
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.