Deniz sularında ilerleme ya da gerileme şeklinde yaşanan bu değişim, bozulan izostatik dengenin tekrar normalleşmesine etkisini

Deniz sularında ilerleme ya da gerileme şeklinde yaşanan bu değişim, bozulan izostatik dengenin tekrar normalleşmesine etkisini
Deniz sularında ilerleme ya da gerileme şeklinde yaşanan bu değişim, bozulan izostatik dengenin tekrar normalleşmesine etkisini nasıl açıklarsınız konu ile ilgili detaylı bilgilere yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Soru : Yer kabuğunu oluşturan levhaların manto üzerindeki denge durumuna izostatik denge adı verilir. İzostatik denge bozulursa levhalarda alçalmalar ve yükselmeler yaşanır. Levhalarda yaşanan bu alçalma ve yükselmeler, deniz sularının kara yönünde ilerlemesine ya da deniz yönünde gerilemesine neden olur.
Deniz sularında ilerleme ya da gerileme şeklinde yaşanan bu değişim, bozulan izostatik dengenin tekrar normalleşmesine etkisini nasıl açıklarsınız

Ödev cevabı kısaca : İzostatik denge, yer kabuğunun yüzey şekillerini dengeleyen bir süreçtir. Denge bozulursa, yer kabuğu yükselir veya alçalır, bu da deniz seviyesinin kara yönünde ilerlemesine veya gerilemesine neden olabilir.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.