Deniz ve göllerden toplanan pet şişe ve cam şişe gibi atıklar, karada da fotoğrafta görüldüğü kadar kolay taşınabilir mi

Deniz ve göllerden toplanan pet şişe ve cam şişe gibi atıklar, karada da fotoğrafta görüldüğü kadar kolay taşınabilir mi
Deniz ve göllerden toplanan pet şişe ve cam şişe gibi atıklar, karada da fotoğrafta görüldüğü kadar kolay taşınabilir mi, karada yerinden oynatmakta zorlandığımız bir cismi, deniz ve göl sularında hareket ettirirken neden zorlanmayız?

Soru : Deniz ve göllerden toplanan pet şişe ve cam şişe gibi atıklar, karada da fotoğrafta görüldüğü kadar kolay taşınabilir mi? Karada yerinden oynatmakta zorlandığımız bir cismi, deniz ve göl sularında hareket ettirirken neden zorlanmayız?

Ödev cevabı kısaca : Deniz ve göllerdeki suyun yoğunluğu, cisimlerin su içinde daha kolay taşınmasını sağlar. Bu nedenle, deniz ve göllerde toplanan atıkların su içinde hareket etmesi karada yerinden oynatmaktan daha kolaydır. Su, cisimlere kaldırma kuvveti uygular, bu da su içinde hareket etmelerini kolaylaştırır. Karada ise yerçekimi etkisiyle cisimlerin taşınması daha zorlu olabilir.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.