Denizli O’nu Okuyor' sınav sonuçları

Denizli O’nu Okuyor' sınav sonuçları
Denizli O'nu Okuyor Yarışması Yapıldı - Sınav Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak - Ödüller ne zaman verilecek

DEGDER, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Denizli Belediyesinin ortaklaşa düzenlediği, Denizli O'nu Okuyor adlı yarışmaya binlerce kişi katıldı.

Denizli Eğitim Gönüllüleri Derneği (DEGDER), İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Denizli Belediyesi tarafından ortaklaşa düzenlenen "Denizli O'nu Okuyor" adlı yarışmaya binlerce kişi katıldı. 45 bin kişinin müracaat ettiği yarışma kapsamında il merkezinde 20, ilçelerde 39 okulda yapılan sınava, yaklaşık 35 bin kişi girdi. ÖSYM'nin sınavlarının tersine veliler içeride ter dökerken çocukları bahçede onları bekledi.

Yarışmada 5, 6, 7 ve 8. sınıf öğrencileri, Rahime Kaya'nın "Efendiler Efendisi Hz. Muhammed (SAV)", 9, 10, 11 ve 12. sınıf öğrencileri Osman Keskioğlu'nun "Siyer-i Nebi", yetişkinler ise Ümit Kesmez'in "Efendimiz'in Nurlu Hayatı" adlı kitaplarından sınava alındı. Sınavda 2 bin 200 gönüllü gözetmen görev yaptı. 63 sorudan oluşan sınavda, 70 dakika süre verildi. Her sorunun aynı puan değerinde olmadığı. standart sapma uygulandığı sınav ortaokullar için dört, liseli ve yetişkin yarışmacılar için beş seçenekli test şeklinde yapıldı. Ağırlıklı olarak gençlerin katıldığı gözlenirken az da olsa ileri yaştaki kişiler de sınav heyecanı yaşadı.

Yarışmayla ilgili bilgi veren DEGDER Başkanı Aydın Karaca, "İki aydır bu sınavla ilgili hazırlıklar devam ediyordu. Katılım yönüyle de ilgi yönüyle de çok başarılı geçti. Hem kitap okuma alışkanlığı kazandırılması hem de Efendimiz'in hayatıyla ilgili bir kitabın okutulması söz konusu olunca çok büyük rağbet gösterildi." dedi.

Sınava giren kişiler ise genellikle soruların zorluğundan yakındı. Bunlardan Hatice Vural, "Kolay değildi. Sonuç itibarıyla okumuş olduk. İsimler karıştı, ezberleme işiyle uğraşmadığımız için ama güzeldi, bilmediğimiz bir çok şeyi öğrenmiş olduk." şeklinde konuştu. Muhammet Okumuş, "Sınav biraz zordu sanki. Sorular gayet ince hazırlanmış. Bence biraz daha kolay olabilirdi. Ödüller güzel ama sorular biraz zor." dedi. İsmail Akyol, Denizli'de bu yarışma vesilesiyle hem öğrenciler hem de kendilerinin Hz. Muhammed (SAV)'in hayatını tekrar okuyup hatırladıklarını, Sümeyra Avşar da sınavının çok güzel geçtiğini söyledi. Hicri recep ve ramazan aylarında yapılan seferlerle ilgili soruların kendisine zor geldiğini belirten İbrahim Çatal, yine de 60 civarında net çıkarabileceğini vurguladı. Sınavı zor bulanlardan Özlem Yörük ise çok ayrıntılı soru sorulmasından yakındı: "En azından böyle bir olaya vesile olduğu için emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Ben bugüne kadar bir kez olsun elime alıp böyle bir hayat kitabını okumamıştım. Bu sınavda dereceye girmem önemli değil. Bu kitabı okumak bile bana çok büyük şeyler kazandırdı." Sınavdan ziyade kitap okumanın önemli olduğunu vurgulayan Adem Türker de, "Allah Resulü'nün hayatını öğrenip o şekilde bir hayat sürmek için güzel. Derece yapmayı ümit ediyoruz. Kaderde ne varsa o olur. mühim olan kitap okumak." dedi. Reyhan Erdinç ise şunları kaydetti: "Faydaları sebebiyle hazırlayanlara özellikle teşekkür ediyorum. Bu vesileyle okumuş, öğrenmiş olduk. Sınav çok ayrıntılıydı. Çok dikkatli okumak gerekiyordu ama her şeye rağmen girmek bile yeterdi. Yapılması, her şeyden daha güzeldi bence. Devletin sınavlarından sonra bu kadar manalı bir sınava girmemiştim. Benim için güzel bir tecrübe oldu

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.