Depremlerde ülkelerin yardımlaşma ve dayanışmasının önemi nedir

Depremlerde ülkelerin yardımlaşma ve dayanışmasının önemi nedir
Depremlerde ülkelerin yardımlaşma ve dayanışmasının önemi nedir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Dünyanın bir çok yerinde ne yazık ki doğal afetler görülmektedir. Oldukça yıkıcı ve ölümcül sonuçları olabilen doğal afetler ülke ekonomisine de büyük zararlar vermektedir. Özellikle deprem ve sel gibi afetler değişen iklim değişikliği ile son yıllarda daha fazla görülmektedir. İnsan kaybının en aza indirilmesi, depremden zarar görenlerin yaralarının sarılması ve dünyadaki evrensel insana değer verme düşüncesinin gelişmesi için ülkelerin yardımlaşması değerlidir.

Depremler toplumların yaşadığı en büyük afetlerdendir. Şiddetli depremler sonrasında yaşanan yıkımlar birçok aileyi evsiz bırakmaktadır. Bütün maddiyatını enkaz altında bırakan insanlar kızılay sayesinde hayata tutunmakta ve çadırlarda kısa bir süreliğine barınmaktadır. En önemlisi yakınlarını enkaz altında bırakan insanlar, sağ salim çıkarılabilmeleri için dualar ederler. İşte ülkemiz içerisinde dayanışma tam da bu noktada başlar. Para, bebek bezi, yiyecek, battaniye.. Birçok yardımda bulunulur. Sosyal medyadan kampanyalar başlatılır. Ülkeler işte tam da böyle büyük bir ortamda birbirlerine yardım edereler. Barınmak için çadırlar, yiyecekler, battaniyeler, bebek bezler, ayakkabılar, çantalar, kıyafetler....

Sadece bu değil, enkaz altında kalanlar için ekip yardımı da yapılır. Özellikle en son yaşadığımız Elazığ depreminden sonra Azerbaycan gibi ülkeler bize yardımda bulundu. Ülkeler depremde zor durumda kalan komşularına yardım etmekte, onlara bir umut olmaktadır. Aileler kurtulmakta ve umut bulmaktadır. En azından enkazda ölmeyenler sağlıklı bir şekilde hayata tutunur. Bu sayede yardım duygusu gelişir. Dayanışma ortaya çıkar. Yarın öbür gün başka ülkelerin başına bir şey gelse karşılıklı bir şekilde bizler de yardım ederiz. İşte depremler sayesinde birbirine yardım eden ülkeler büyük bir dayanışma ortamı oluşturur.

0
1
1
1
1
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.