Destinasyon ne demek

Destinasyon ne demek
Turizmde destinasyon ne demek, destinasyon ne demek, ne anlama gelir, destinasyon TDK anlamı nedir, destinasyon nasıl yazılır bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Destinasyon kelimesi, dilimizde oldukça kullanılan kelimelerden birisidir. Destinasyon, Fransızca dilinden Türkçe'mize geçmiştir. TDK'ye göre destinasyon kelimesi anlamı şu şekildedir:

  • (isim, Fransızca destination) Varılacak olan yer.

Destinasyonturizm sektörünün en önemli bileşimlerinden biridir. Kelime anlamı ile destinasyon, varış yeri, gidilecek yer anlamını taşımaktadır. Destinasyon kavramı ise Coltman'ın (1989) yaptığı tanıma göre içinde turistler için cazip kabul edilecek farklı doğal çekicilikleri ve özellikleri barındıran yerlerdir.

Destinasyon nasıl yazılır, Türk Dil Kurumu (TDK) sitesinde bulunan sözlükten arama yapıldığında kelimenin, destinasyon şeklinde yazıldığı ortaya çıkıyor. Türk Dil Kurumu'na göre kelimenin doğru yazımı destinasyondur. 

AVRUPA DESTİNASYONLARI

10- VİYANA, listede 10’uncu olan Viyana, geçmişte Habsburg döneminin görkemli saray, konser salonu ve parklarıyla hızla gençleşiyor.
9- ANTALYA, Akdeniz'in incisi olan Antalya yerli ve yabancı turistlerin ilgisini her zaman çekiyor.
8- AMSTERDAM, Kanalları ile ünlü Hollanda'nın şirin başkenti Amsterdam birbirinden güzel müzeleri ve mimari yapısıyla her zaman popüler.
7- MİLANO, İtalya'nın kuzeyinde bulunan Milano, dünyanın moda ve lüks yaşam denildiğinde ilk akla gelen şehirlerden biri.
6- BARSELONA, İspanya’nın Katalan başkenti Barselona... Önemli bir liman ve ticaret merkezi olmasının yanı sıra tarihi yerleri ve gezginlere özel aktiviteleriyle âşık olunacak şehir.

5- PRAG, Prag Avrupa’nın en çok turist çeken şehirleri arasında yer alıyor.
4- İSTANBUL, Antalya'dan sonra Avrupa'nın en iyi 10 destinasyonu listesine giren ikinci şehrimiz İstanbul oldu.
3- ROMA, İtalya’nın bir özeti olan Roma, bir haftada bile keşfedilemeyecek kadar zengin bir şehir
2- PARİS, Dünyanın en çok ziyaret edilen şehirlerinin başında gelen Paris, Avrupa'nın en romantik şehirlerinin başında geliyor.
1- LONDRA, Listenin ilk sırasında, saklı tarihi ve sütlü çay kültürüyle İngiltere’nin başkenti Londra yer alıyor.

0
0
0
0
0
0
1
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.