Devlet ile millet arasında nasıl bir ilişki olmalı

Devlet ile millet arasında nasıl bir ilişki olmalı
Devlet ile millet arasında nasıl bir ilişki olmalı bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Devlet, milletlerin oluşturmuş olduğu düzenli ve teşkilatlı topluluktur. Devletlerde farklı milletten insanlar olabilir. Bir milletin mensupları farklı ülkelerde de olabilir.

Devlet, milletin bir araya gelip oluşturduğu ve meşru kıldığı bir yapıdır. Bu yapı toplumun sosyal, siyasi, askeri gibi birçok yönünü etkiler ve düzenler. Bu düzenleme seviyesi devletin benimsediği politikalara göre değişiklik gösterebilir. Mesela sosyal bir devlet halk hizmetleri alanında daha çok etkinlik gösterir.

Millet, devleti var eden unsurdur. İkisi arasındaki ilişki bence iki tarafın da sorumluluklarından kaçınmadığı sürece sağlıklı olabilir. Toplum, yaşamlarındaki her sorunu devletin çözmesini bekleyip, hatta bu sorunlardan devleti haberdar etmeyip çözüm sürecine katkıda bulunmazsa ilerleyemez. Devlet, milletten aldığı geri bildirimlerle çalışır. Bu yüzden huzurlu bir toplum için iki tarafın da üstüne düşeni yasalar çerçevesinde saygılı bir ortamda yerine getirmeleri gerekmektedir.

  • Milletin varlığı devleti oluşturur.
  • Devlet milletine hizmet için vardır.
  • Devlet millet adına iş yapan bir varlıktır.
  • Devletin kendi başına olması mümkün değildir.
  • Bir devlette farklı milletlerden kişiler olabilir.
  • Bir milletin bireyleri farklı devletlerde yaşayabilir.
  • Devlet için egemenlik olması gerekir.

5
73
1
1
1
3
26
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
1 Yorum