Devletimizin kültürel mirasın korunmasına önem vermesinin sebepleri nelerdir

Devletimizin kültürel mirasın korunmasına önem vermesinin sebepleri nelerdir
Devletimizin kültürel mirasın korunmasına önem vermesinin sebepleri nelerdir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Devletimiz, kültürel mirasın korunmasına önem vermektedir. Kültürel miras, insanlığın ortak mirası olarak değerlendirilmektedir. Bütün insanlığın ortak malı olan kültürel miras unsurları içinde özellikle mimari eserler bütün insanlığa faydası olan eserlerdir.

Devletimizin kültürel mirasın korunmasına önem vererek dünyanın hemen her coğrafyasında tarihi eserleri restore etme arzusu ve projeleri günümüzde de devam etmektedir. Böylelikle kültürel miras devamlılığı ve tarih şuuru da oluşmakta ve yeni nesillere aktarılmaya devam etmektedir.

Bunun için Türkiye TİKA başta olmak üzere birçok ajans kurup ortak çalışmalar yaparak faaliyetlerini ve yatırımlarını sürdürmektedir. Türkiye Balkan ve Afrika coğrafyasında etkin rol oynamaktadır.

Kültürel ve doğal varlıklara ilişkin mevcut uluslararası sözleşme, tavsiye ve kararların hangi halka ait olursa olsun bu eşsiz ve yeri doldurulmaz kültür varlıklarının korunmasının dünyanın bütün halkları için önemini gösterdiğini göz önünde tutarak,

Kültürel ve doğal mirasın parçalarının istisnaî bir öneme sahip olduğunu ve bu nedenle tüm insanlığın dünya mirasının bir parçası olarak muhafazasının gerektiğini göz önünde tutarak.

1131
1709
254
527
147
152
602
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
2 Yorum