Devletin anayasa ile güvence altına aldığı hak ve özgürlükler ................. olarak adlandırılır

Devletin anayasa ile güvence altına aldığı hak ve özgürlükler ................. olarak adlandırılır
Devletin anayasa ile güvence altına aldığı hak ve özgürlükler ................. olarak adlandırılır konu ile ilgili detaylı bilgilere yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Soru : Devletin anayasa ile güvence altına aldığı hak ve özgürlükler ................. olarak adlandırılır

Cevap : temel haklar
Temel haklar başlıca şunlardır: Din ve vicdan özgürlüğü, düşünce kanaat ve ifade özgürlüğü, basın özgürlüğü, haberleşme özgürlüğü, yerleşme ve seyahat özgürlüğü, toplantı hak ve özgürlüğü, bilim ve sanat özgürlüğü v.b. özgürlükler de yine devlet tarafından anayasal güvence altına alınmıştır.
Bir ülkede yaşayan herkesin, eşit olarak faydalanması gereken haklara temel hak denir. Bu haklar devlet ve anayasa tarafından güvence altına alınmıştır. 29 Ekim 1923 tarihinde cumhuriyetin ilan edilmesinden sonra kadınlara temel hak ve özgürlükler verilmiştir.

Temel haklar TDK anlamı nedir

isim, hukuk, çokluk
Kişiye bağlı dokunulmaz, devredilmez hak ve özgürlükler.

0
1
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.